وي با اشاره به اين که گردش مالي زيورآلات سنتي سالانه 950 ميليارد دلار است، اظهار داشت: اين در شرايطي است که زيورآلات سنتي ايران با وجود قدمت و پيشينه بسيار، نتوانسته سهم چنداني از اين گردش مالي را از آن خود کند.
رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان صنايعدستي ادامه داد: هماکنون کشورهاي تايلند، هند و ترکيه به ترتيب بالاترين ميزان گردش مالي را به خود اختصاص دادهاند.
جنتينيا اضافه کرد: زيورآلات سنتي به دليل برخورداري از ارزش و البته ناآگاهي متخصصان گمرک از مزيتهاي صادرات اين محصولات، با سختيهاي فراواني هنگام خروج از کشور روبرو هستند.
اين مقام مسوول بيان داشت: در حالي که خروج کالاهاي زيورآلات سنتي در کشورهايي چون تايلند در کمترين زمان به دليل حمايتهاي مختلف انجام ميشود، صادرکنندگان ايراني مدت زمان زيادي را در گمرک صرف خروج توليدات خود ميکنند.
رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان صنايعدستي با بيان اين که انگيزه صادرکنندگان زيورآلات سنتي به همين دلايل رو به کاهش است، گفت: ارزآوري قابل توجه زيورآلات سنتي ايران با هيچيک از گروههاي صنايعدستي برابري نميکند.
وي افزود: اغلب صادرات تنها چند چمدان زيورآلات سنتي بيش از بارهاي بزرگ ساير محصولات ارزآوري به همراه دارد.
جنتينيا در ادامه اظهار داشت: استقبال کشورهاي مختلف جهان از زيورآلات سنتي ايران در نمايشگاههاي کوچک و بزرگ خارجي حاکي از بازار آماده براي اين توليدات در اقصي نقاط جهان است.
رئيس اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان صنايعدستي ايران تأکيد کرد: در صورت حمايت دولت و مجلس از صادرات زيورآلات سنتي اين اميدواري وجود دارد که تا چند سال آينده ارزآوري زيورآلات سنتي به يک ميليارد دلار برسد.
وي در پايان از زيورآلات سنتي به عنوان کم وزنترين و پرارزشترين کالاي صادراتي صنايعدستي نامبرد و به ميراث آريا گفت: تلاش ميشود با همراهي تمامي متوليان امر، تفاهمنامه مشترکي ميان معاونت صنايعدستي و گمرک با هدف حل مشکلات فعالان اين بخش منعقد شود.
111/
انتهای پیام/